Провокации в Приднестровието (ВИДЕО)

Частите на руските въоръжени сили и на молдовските сепаратисти са приведени в пълна бойна готовност

Подобни
Новини

Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.

Активизират се действията на руските войски и в самопровъзгласилата се Приднестровска република в Молдова.

Частите на руските въоръжени сили и на молдовските сепаратисти са приведени в пълна бойна готовност.

Русия има своя “оперативна група войски”, базирана в главния град Тираспол.

Изострянето на обстановката в Приднестровието се дължи на действия на руските специални служби, заяви украинският президент Володимир Зеленски

“Ние ясно разбираме, че това е една от руските стъпки. Специалните части работят там, не става въпрос само за фалшиви новини. И причината е ясна. Да се дестабилизира ситуацията в региона… да се заплаши Молдова, като се показва че ако Молдова подкрепи Украйна, тогава ще има последствия“.

„Що се отнася до руските войски, които са постоянно разположени във временно окупираните територии на Молдова, в частност в Приднестровието в продължение на много години, ние знаем, че те са в постоянна бойна готовност и чакат заповед.”

Русия е продължила да обстрелва и населени места в района на Донбас в това, което украинците твърдят, че е безразборно нападение срещу цивилни райони.

В региона се водят тежки битки след инвазията през февруари, като войната навлиза в третия си месец.

Украинските сили са успели да евакуират всички от периметъра през последните няколко дни, включително хора, които не са искали да напуснат.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж