Радев: “Българската Коледа” е проява на съпричастност, която няма цена

Традиционният спектакъл на благотворителната инициатива се проведе късно снощи

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

“Подкрепата за “Българската Коледа” е израз на съпричастност не само към съдбата на децата в беда, но и за усилията на лекарите, които се грижат за тях, и за родителите, които всеотдайно се борят за по-доброто им бъдеще.” Това написа президентът
Румен Радев в официалната си страница във “Фейсбук”.

“С таланта си посланиците на благотворителната инициатива обединяват всички сърцати българи, които помагат за тази благородна кауза”, посочва президентът.

“С кратко съобщение на 1117 или гласово обаждане на 0900 1117 всеки от нас може да подкрепи децата на България. Тази съпричастност няма цена!”, отбелязва държавният глава.

Традиционният благотворителен спектакъл “Българската Коледа”, който е под патронажа на президента Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, се проведе в събота вечер.

На сцената на Народния театър “Иван Вазов” се качиха музиканти, журналисти и спортисти. Послание отправиха и признати лекари и общественици, а деца, подкрепени от “Българската Коледа”, разказаха за своите усилия и мечти.

Малко след края на излъчването на концерта стана ясно, че събраната до момента сума е близо 2 милиона и половина лева.

Началото на 19-ото издание на “Българската Коледа” беше дадено в края на ноември. Тази година кампанията се провежда под наслов “Дари надежда на дете в беда”. Насочена е към децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж