Радостин Василев: Отиваме на избори, правителството не би издържало на вота на недоверие 

„Продължаваме Промяната" получиха такъв тласък от предателството на ИТН, че в момента би трябвало да искат избори", смята още той

Министърът на спорта в оставка заяви, че правителство на Кирил Петков не би издържало на вота на недоверие другата седмица и най-вероятно предстоят нови парламентарни избори. Това каза той на пресконференция в Плевен. 

„Правителството не би издържало вота на недоверие, като гледам ситуацията в Народното събрание, и ще отидем на избори. Това е моето лично мнение и ако нещо се промени, ще бъда много изненадан”, заяви Василев. 

Според него ще бъде мъчение правителството да управлява при тази ситуация в парламента. 

„Мисля, че „Продължаваме Промяната” трябва да ходят на избори, защото в момента обществото в голямата си част вижда истинските лица на участниците в парламентарната игра”, каза още министърът в оставка. Според него „Продължаваме Промяната” ще загуби, ако продължи да управлява „в един аморфен парламент с плаващи мнозинства”. „Продължаваме Промяната” получиха такъв тласък от предателството на ИТН, че в момента би трябвало да искат избори”, смята още Василев.