Рашков уличи Младен Маринов във връзки с Митьо Очите и Маргините

Засега няма данни, че допълнителните машини са за изборни манипулации

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че бивш министър във ведомството – сега кандидат за депутат от ГЕРБ, е имал връзки с “криминални контингент – например с Митьо Очите в Несебърско и с братя Маргини”.

“Отнемането на лиценза на охранителната фирма “Делта гард” е твърде закъсняло действие от страна на Главна дирекция “Национална полиция”, като ръководството на фирмата е имало обща дейност с бившия силов министър Младен Маринов, който е имал контакти с криминалния контингент”, каза Рашков в Кърджали.

Той обясни, че тази обща дейност се е развивала по времето, когато Маринов е бил служител на МВР, а главен секретар на ведомството е бил Бойко Борисов.

Служебният вътрешен министър подчерта, че израстването на Борисов до министър-председател е съпътствало израстването на Маринов до министър на вътрешните работи.

“Има материали, говорещи красноречиво за връзки на този служител с лица от криминалния контингент, като Митьо Очите, с известните братя Маргини и доста други, което не е много лицеприятно както за този бивш министър, така и за самото МВР, което до момента не е разкрило данни в тази посока”, отбеляза той.

По отношение на купуването на гласове Рашков припомни, че на предходните избори са предупредили хиляди лица, за които са постъпили данни, че извършват действия по купуване на гласове. Той бе категоричен, че органите на МВР са си свършили работата по закон.

По негови думи има особено поведение на прокуратурата по отношение на делата, започнати за купуване и продаване на гласове. Според него прокуратурата не проявявала необходимата активност.

Относно казуса с машините за гласуване той поясни, че е пътувал през деня и може да няма най-новата информация. Той обаче заяви, че към момента няма данни, че новооткритите машини може да бъдат използвани за изборни манипулации.

“По закон устройствата за вота са под охрана в отделен склад и няма смесване с тези, които “Сиела Норма” е внесла допълнително за свои цели”, обясни министърът и допълни, че МВР е провело разговор със собственика на фирмата по този въпрос.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж