Риана стана първият национален герой на новата държава Барбадос

Риана е родена в Барбадос през 1988г.

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Барбадос – островът, който от полунощ насам се раздели със зависимостта си от британската кралица Елизабет Втора и обяви, че става република, обяви за свой национален герой музикалната звезда Риана. Решението беше съобщено от премиера на младата държава Мия Мотли по време на тържествата, съпътстващи първите часове на политическата независимост на Барбадос.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/barbados-sthe-e-naj-novata-republika-v-sveta/

Певицата прие оказаната й чест.

“Продължавай да блестиш като диамант и да носиш почит на нацията си с думите и действията си и да отдаваш заслуга, където и да си”, обърна се Мотли към световната знаменитост.

Rihanna is honoured as a National Hero in Bridgetown, Barbados
Риана по време на получаване на званието “Национален герой” на Барбадос

Риана присъства на обявяването на Барбадос за република и на официалните церемонии в Бриджтаун.

Тя е родена на острова през 1988г. и живее в Бриджтаун до момента, в който талантът й е забелязан от американския музикален продуцент Еван Роджърс. Още в тийнейджърска възраст, звездата заминава за Щатите, където се посвещава на кариерата си.

През 2008г. Риана е удостоена със званието културен посланик на Барбадос по света. Десет години по-късно нейните дипломатически функции се разширяват като тя е определена за извънреден и пълномощен посланик на родната си страна, насърчавайки образованието, туризма и инвестициите.

Барбадос е островна държава, която обяви своята независимост през далечната 1966г., но до снощи беше управлявана от английската кралица Елизабет II.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж