Рисувани рецепти за лакомите по небце и по сърце

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Аля Маркова – карикатурист и блогър, представя „Готварска книга за големи деца” на 7 март в Книжен център „Гринуич”

Как се прави кюфте без кюфте? А бонбони от кекс и шейк против лошо настроение? Наясно ли си със съставките на Вълшебната отвара? Дори по някаква случайност да знаеш отговорите на тези въпроси, то със сигурност не си ял… рисунки.

„Готварска книга за големи деца” с рисуваните рецепти на Аля Маркова, кулинарна блогърка от висшата лига по оста България – Испания, ще те научи и на това. Луксозното издание, излязло преди броени дни с логото на „Лист”, събира между твърдите си корици 14 рецепти в категория „Солено” и още толкова в „Сладко и закуски”. Това, което го отличава от всички останали, е, че указанията са под формата на комикс и хуморът е задължителна подправка към всяко ястие.

„Държиш малка готварска книга за разбуждане на апетита (и на въображението). И за приспиване на сериозноста, която понякога неусетно се промъква в кухнята на много от нас, запалянковците на вкусните неща.

С други думи – това е книга 

за всеки, който обича да си хапва, 

но не обича да му е сложно”, 

отбелязва във въведението към лакомниците авторката Аля Маркова. 

Тя е родена в България, но израства в Испания, а после животът я връща ту тук, ту отново я изпраща към Иберийския полуостров или пък на друго място. Както се представя сама: „По професия съм карикатурист, или по-скоро: карикатурист, който някога е искал да бъде готвач”. Храната я вдъхновява и Аля създава собствен кулинарен блог cartooncooking.blogspot.com, в който представя рецептите си в рисунки. Най-любимите от тях са събрани в настоящата книга.

В момента Аля Маркова е в София и на 7 март ще представи „Готварска книга за големи деца” в Книжен център „Гринуич”. Засега се колебае дали да донесе на читателите тиквеник или бухти, но нищо чудно да ѝ хрумне да подразни носа и небцето на публиката с нещо съвсем различно.

Рецепти и илюстрации: Аля Маркова

Рецептата за Миш-маш изглежда така…

… а тази е за Супа топчета…

…и за бонбони от кекс.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж