„Ритъмът на Балканите“ ще завладее зала “България” на 2 юни

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

„Ритъмът на Бълканите“, най-обичаният проект на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов, ще завладее зала „България“ на 2 юни, петък, от 19.30 ч.

За своите седем издания „Ритъмът на Балканите“ доказа, че е един от най-успешните проекти на Оркестъра за народна музика на БНР. С рекорден интерес и гледаемост в социалните мрежи, това е концертът, който е на път да се превърне и в едно от най-очакваните ежегодни събития изобщо на Балканите. Концертната му програма винаги предлага атрактивни музиканти, понякога редки инструменти, непознати по нашите земи, вихрени и темпераментни пиеси, характеризиращи различните национални музикални традиции. 

В осмото издание на „Ритъмът на Балканите“, което съвпада с празничната 70-годишнина  на Оркестъра за народна музика на БНР, ще гостуват едни от най-колоритните балкански музиканти, участвали през изминалите години: Ана-Мария и Мариян Мексикану (вокал и акордеон) от Румъния, Сократис Синопулос (лира) и Хайг Язджиян (уд и вокал) от Гърция, Деря Тюркан (кеменче) и Хакан Гюнгюр (канун) от Турция, Стефче Стойковски (зурна) и Благойче Трайковски (кларинет) от Северна Македония и Даница Кръстич (вокал) от Сърбия.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР, на касата в зала “България” и в мрежата на Ивентим. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж