Родители излизат на протест с искане учебната година да продължи присъствено

Два протеста блокират града, в сряда излизат лекарите и спешните медици

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Родители излизат днес на протест пред Министерството на здравеопазването. Недоволството им е провокирано от заплахата училищата да преминат към дистанционна форма на обучение. Те са обезпокоени и от факта, че вече има такива, които са преминали към онлайн обучение. Протестиращите са против този алтернативен начин, даващ възможност учебният процес да продължи, макар и не в класната стая. Протестът е от 18 часа.

Организаторите на проявата смятат, че училищата у нас отново са пред затваряне и по тази причина настояват институциите да направят всичко възможно за осигуряване на присъствено обучение. Те недоволстват, че отново учениците ще са единствените потърпевши от решенията на властите.

Преди тях, отново във вторник, на протест излизат бизнесът и синдикатите, които се обявиха срещу високите цени на тока. Ресторантьорите и хотелиерите заявиха, че ще се присъединят към демонстрацията, която започва в 12 часа.

В сряда, отново пред здравното министерство в 12 часа, лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от цялата страна също ще излязат на протест.

Организатори на недоволството са синдикат „Здравеопазване“ към НС „Защита“. Поводът за протеста им е новата заповед за изплащане на допълнителните възнаграждения за работа в условията на пандемия, която според синдиката е неясна, неизпълнените искания за увеличение на основните заплати, както и липсата на отговор за исканите промени в неработещите разпоредби за допълнителните възнаграждения за работа в условия на Ковид, от които мнозина остават лишени. Няма отговор и за увеличаване на стойността на клинични пътеки. По думите им новият механизъм за получаване на допълнителните възнаграждения води до несправедливо разпределение и дори лишаване на работещи от тях. От синдиката коментират, че това създава масово недоволство и напрежение в отделните спешни центрове в болниците.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж