Румен Овчаров: През последните месеци БСП много ясно реализира лява политика

При вътрешнопартийната опозиция не става дума за идеи, а за личностно обогатяване за сметка на партията

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

“Изключително съм разочарован от вътрешната опозиция в БСП. Те бетонират Корнелия Нинова на поста ѝ. Начинът, по който се идентифицират, ги прави смешни. Те нямат идея, става дума за клиентела и личностно обогатяване за сметка на партията.” Това коментира членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров.

“БСП е уникална партия, в която старите предатели след известно време се предлагат като нови лица. Някои успяха да го направят по 4-5 пъти. Сега вече влизаме в следващия абсурд – тези, които години наред късаха живо месо от БСП, сега се явяват като обединители. Как – като я разделят отново”, каза Овчаров за “ново ляво обединение”, което, по неговите думи, не е нито ляво, нито обединение: “От сбор на нули няма как да се получат милиони. Трябват единици. А единиците са партията, идеята. При тези хора няма идея.”


Според Румен Овчаров през последните месеци БСП много ясно реализира лява политика и припомни приетите минимална работна заплата, безплатни учебници и еднократна помощ за ученици по инициатива на парламентарната група на левицата. “Никой няма право да твърди, че БСП не е лява партия”, категоричен бе той.


“Второто важно нещо, което БСП направи – тя единствена предложи работеща формула за изход от политическия блокаж”, посочи Овчаров.


По неговите думи изходът не е в лепенето на етикети, а в извеждането напред на 4-5 конкретни приоритета, които да се свършат в определени срокове. “Ако не излезем от този коловоз и не се опитаме да сменим модела, по който искаме да сменим модела, по който искаме да съставим правителство – нещо, което беше предложено от БСП – ние ще влезем в следващите избори”, предупреди Румен Овчаров.


“Много хора направиха така БСП да бъде превърна от субект в политиката в обект на политиката. Преди 2 години на БСП ѝ беше отнет от основния политически актив, че беше основна опозиция на ГЕРБ. Това беше направено с целенасочени действия на определени хора, които и сега се опитват да се спасяват БСП”, каза още социалистът.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж