Румен Петков се срещна в Унгария с министъра на вътрешните работи Шандор Пинтер

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна в Унгария с министъра на вътрешните работи Шандор Пинтер. Във фокуса на разговорите бе въпросът за бежанската криза и гарантиране на сигурността на гражданите на България и Унгария, както и подкрепа за България за преодоляване на натиска към Европа от юг. Много е важна равнопоставеността в отношението към всички бежанци, независимо откъде идват те – наш човешки дълг е, подчерта Петков.

Румен Петков и Шандор Пинтер коментираха и темите за енергийната сигурност и недопускане на нов монополист в тази сфера – позиция, каквато заявиха вече Франция и Австрия. Сътрудничеството на двете държави в здравеопазването и образованието също бе сред обсъжданите теми.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж