Румен Петков участва в международна конференция “Европа – Русия пред нови геополитически предизвикателства”

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Председателят на АБВ Румен Петков участва в международна конференция „Европа – Русия пред нови геополитически предизвикателства“. В изложението си на тема „Мирът – забравеното понятие и нужното бъдеще“ той подчерта, че днес ние загърбваме и пренаписваме истината и историята.


„Войната в Ирак нарекохме „коалиция на желаещите“ и ние участвахме в нея. Във войната срещу Югославия се опитахме да скрием собственото си участие за наш срам… войната срещу Либия и войната срещу Сирия – всички тези войни, взели стотици хиляди невинни жертви. Ние се правихме, че не ги виждаме, защото ги води, „който трябва“. Като забравихме онази голямата и истинската война – намираме се в навечерието на 145-та годишнина от нея. Да не забравяме кой беше и кой не беше на 3 март тази година на площада и да не забравяме костите на тези 100 000 посланици на Русия, останали завинаги в България“.


Петков призова да кажем НЕ на войната, но да кажем НЕ на всички, които водят войни. Той настоя, че трябва да бъдат разследвани всички – всички, които са започнали война, всички, които са правили биолаборатории, всички, които са безчинствали, независимо от чие име и на коя точка на света. Иначе убиваме ООН и съсипваме Европа такава, за каквато мечтаеше Робърт Шуман.


Събитието бе модерирано от проф. д-р Захари Захариев и от проф. Олег Слоботчиков. Сред участниците в конференцията бяха Сергей Калашников с доклад „Народната дипломация и новите геополитически предизвикателства в съвременния свят“, евродепутатът Сергей Станишев, проф. Искра Баева. На събитието присъства и посланикът на Русия Н. Пр. Елеонора Митрофанова.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж