Румен Радев: Крайно неуместно е в разгара на социална криза и война партиите да се крият зад паметника на Съветската армия

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Европейското бъдеще на РСМ изисква двустранните ни отношения да бъдат освободени от идеологемите на тоталитаризма, заяви президентът 

Крайно неуместно е в разгара на социална криза и на война в съседство партиите да се крият зад паметника на Съветската армия и в същото време да искат и да го разрушават. Не е за вярване, че по време на предизборна кампания политически сили с огромни амбиции да управляват вместо да излагат ясни програми, визии и решения за проблемите на хората и за бъдещето, се крият в миналото. Това заяви държавният глава Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за решението на Столичния общински съвет паметникът да бъде преместен от настоящото му място в столицата. 

Във връзка с работата на служебното правителство за овладяването на цените президентът Радев посочи, че очаква предприетите действия за щателни проверки за установяване на нелоялни търговски практики, на нарушения на качеството на храните, както и за повече информация за ценообразуването, да доведат до изсветляване и нормализация на пазара. За да имат ефект мерките трябва да имаме всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното ценообразуване, каза президентът и допълни, че в момента служебното правителство работи приоритетно за това.  

Европейското бъдеще на Република Северна Македония изисква двустранните отношения с България да бъдат освободени  от идеологемите на тоталитаризма, за да можем да имаме истински пълноценен диалог и свързаност между нашите страни, подчерта държавният глава запитан за искането на президента на РСМ Стево Пендаровски страната ни да се извини за депортацията на евреи от Македония по време на Втората световна война. Румен Радев посочи, че интересът на президента на РСМ към историята е похвален, но веднъж заявен, той трябва да се опира на историческата истина. 

„Политиците в Република Северна Македония все още дължат на собствените си граждани истината за тяхната собствена история, която е в десетилетна обвивка от манипулации и фалшификации, истината за еврейския въпрос, истината за гоненията и репресиите над македонските българи в продължение на десетилетия“, допълни още държавният глава. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж