Румен Радев: Левски продължава да сочи пътя към онази република, която остава блян за поколения българи

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Държавният глава откри мултимедийната дигитална експозиция „Изповедта на Апостола“ в Националната галерия „Квадрат 500“

Обичта към Апостола на свободата е силна и безрезервна, защото народът ни има нужда от неговия морален пример не само в робските времена. Това каза президентът Румен Радев при откриването на мултимедийната дигитална експозиция „Изповедта на Апостола“ в Националната галерия „Квадрат 500“, която съчетава съвременни дигитални технологии, включително холограмен образ на Левски.

Румен Радев напомни, че непримиримият дякон е единственият съдник, пред когото всички българи се чувстваме равни, защото и днес продължава да сочи кривиците ни, да боде съвестта ни и да смущава нашето безразличие. Със своя далновиден поглед в бъдещето Левски продължава да сочи и пътя към онази република, която остава блян за поколенията.

„Днес Левски е това, знаем за него и което ще завещаем на децата си. Затова е особено важно да познаваме не само неговото дело и живот, но и непрекъснато да търсим нови факти за тях, да ги правим достояние на обществото и особено на младите хора“, заяви Румен Радев. По думите на президента с познаването на делото на Апостола на свободата българите ще черпят и сили, и енергия, за да продължат по завещания от него път.

Румен Радев благодари за родолюбивото дело на всички дарители на мултимедийната експозиция, благодарение на която хиляди хора ще станат съпричастни с живота и делото на Васил Левски.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж