Румен Радев на среща в Баку

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Обменът на инвестиции в сектори с висока добавена стойност обсъди президентът Радев на среща в Баку

Инвестиционният обмен в сферата на високите технологии и производства с висока добавена стойност е позитивна тенденция в сътрудничеството между България и Азербайджан. Това заяви президентът Румен Радев на среща в Баку с представители на бизнеса, организирана от Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата. 

От ръководството на организацията заявиха, че посещението на президента на Азербайджан Илхам Алиев миналата година в София по покана на Румен Радев е дало силен импулс за задълбочаване на инвестиционния обмен между двете страни. Като перспективни партньорства бяха откроени проекти, свързани с аутомотив сектора, безпилотни летателни апарати и сателитни технологии, високотехнологични способи за утилизация на масла. 

Президентът Радев посочи, че активният диалог на най-високо политическо ниво между България и Азербайджан и отличните двустранни отношения са солидна основа за последващо задълбочаване на сътрудничеството и в областта на икономиката. По думите на държавния глава, съществува потенциал за дългосрочни и взаимноизгодни партньорства и бизнесът трябва активно да се възползва от възможностите. Президентът Радев заяви, че в глобален план влияние придобиват държавите, които разработват иновации и високи технологии, затова е важно да се насърчават съвместни проекти в тези области. 

Президентът Румен Радев е в Азербайджан за участие в Десетия глобален форум в Баку, организиран от Международния център “Низами Ганджеви”. Днес българският държавен глава ще проведе среща със своя колега Илхам Алиев.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж