Румен Радев: Разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

“Приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, които ясно откроиха желанието на нашия народ за промяна, за скъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието, за отстраняване на мафията от властта”. Това заяви победителят на втория тур на президентските избори Румен Радев.

Той коментира, че не са се сбъднали очакванията на опонентите му, че хората ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старото. По думите му връщането на статуквото на бял кон не се е състояло.

“Въпреки огромните пари, въпреки инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно с фалшиви новини, с режисирани скандали, и положиха огромни усилия да отблъснат хората от изборите, дори и днес. България издържа този изпит по демокрация. Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение”, заяви той.

Настоящият и бъдещ президент подчерта: “Разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата”.

Радев каза още, че новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да му простят това.

Според него всяка една партия, която пренебрегне това ще се самоубие и ще бъде отречена от хората.

“Очакванията на обществото ни са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което да предприеме незабавни реформи в съдебната система, да не допусне социално икономическа криза през зимните месеци, да осигури нуждаещите се, да вземе отлагани с години решения”, коментира той.

Държавният глава добави, че борбата с пандемията остава приоритетна задача.

“Новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено когато залогът е за българската идентичност и история и правата на нашите сънародници зад граница”, добави още Радев.

От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова благодари на всички избиратели и дори на тези, които са си останали у дома. Тя увери, че ясно отчитат този знак.

“В личен план, аз посвещавам тази победа на моя баща, който не  е сред живите. В политически план посвещавам тази победа на Стефан Данаилов”, каза тя.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж