Румен Радев: Ще ни видите на дебат с проф. Анастас Герджиков

Пред партиите стои императивната задача да съставят правителство, заяви президентът

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Ще ни видите в дебат с кандидат президентската двойка проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Това каза настоящият държавен глава и кандидат за втори мандат Румен Радев след края на изборния ден.

„Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията, с беззаконието, с тоталитаризма. Поздравяваме партиите, които влизат в следващия парламент. Те трябва да съставят реформаторско и антикорупционно правителство“, каза той и добави: „Ясно е, че ще има балотаж, но резултатът дава оптимизъм. Ще е грешка да мислим, че изборите са предрешени“, добави Радев.

По отношение на предстоящия балотаж, Радев коментира, че на него ще се сблъскат с организирания вот на картела на статуквото.

„Единственият начин да го преодолеем е да бъдем мобилизирани“, заяви той.

По думите на Радев най-големият проблем както на тези избори, така и на предходните, е ниската избирателна активност.

„Пред партиите стои императивната задача да съставят правителство, което да е реформаторско, антикорупционно и социално. То трябва да е подкрепено от ясно
изразено мнозинство, което да не оставя съмнения за непочтени зависимости“, коментира държавният глава.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж