Русе бе домакин на Държавното първенство по гребен ергометър

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

За първи път в Русе се проведе Държавно първенство по гребен ергометър за всички възрасти. Организатори на спортното събитие в зала “ОЗК Арена Русе” са Българската федерация по гребане (БФГ) и Спортен клуб по академично гребане “Локомотив”-Русе с подкрепата на Община Русе.


Официални гости на шампионата бяха кметът Пенчо Милков и зам-кметът Златомира Стефанова. В залата на спортния комплекс присъстваха още олимпийската ни шампионка и старши треньор на националния отбор по гребане Румяна Нейкова и основателят на академичното гребане в Русе и сребърен медалист от Световното първенство във Франция през 1967 г. Атанас Желев.


Първенството бе открито от председателя на БФГ Свилен Нейков, който приветства всички участници и присъстващи. Кметът Пенчо Милков също поздрави състезателите и им пожела да дадат всичко от себе си в надпреварата.


В шампионата се включиха над 230 състезатели от 14 клуба от цялата страна. След оспорвани битки във всички възрастови групи, при мъжете шампионската купа грабнаха състезателите на Цоню Григоров от Спортен клуб по академично гребане “Локомотив”-Русе с актив от 48 точки. Техни подгласници останаха отборите на ЦСКА и “Академик” София съответно с 42 и 38 точки. При жените призовото място бе за състезателките от ГК “Черпоков”, следвани от ЦСКА и “Академик” София.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж