С празничен концерт и тържествена церемония Русе отбелязва Трети март

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

В чест на 3 март – Националния празник на Република България и 145 години от Освобождението ѝ от османско иго, Община Русе организира тържествена церемония и празничен концерт под наслов „С България в сърцето“.

Концерт-спектакълът ще се състои на 2 март /четвъртък/, от 18 ч., в Доходното здание. Участие в него ще вземат гвардейският отряд към Общински Младежки дом – Русе, възпитаници на НУИ „Проф. В. Стоянов“ от класовете по актьорско майсторство и Театрално студио „Маска“ при Общински младежки дом – Русе с ръководител Мина Маринова, Квартет „Слънце“ при Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител д-р Наталия Константинова, балет при Държавна опера – Русе, Камерен ансамбъл „Енигма“ при Държавна опера – Русе, Вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска, Модерен балет „Импулс“ с ръководители Петя Бонева и Вероника Миланова при Общински младежки дом – Русе, Формация за модерен балет „Мираж“ при ОбДЦКИ с ръководител Наталия Томова и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев.

Приветствие ще отправи кметът на Община Русе Пенчо Милков. Входът е свободен.

На 3 март, в 11 часа, пред Паметника на Свободата, ще започне тържествената церемония в чест на Националния празник.

Слова по случай паметната дата ще произнесат кметът Пенчо Милков, областният управител  Анатоли Станев и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Свещеници от Русенската Света митрополия ще отслужат празничен молебен в чест на извоюваната свобода.

В церемонията ще вземат участие Почетна рота от Русенския гарнизон и Общинският духов оркестър с диригент маестро Димчо Рубчев.

Национално дружество „Традиция“ – Регионален клон „Ангел Кънчев“ ще представи пред русенци и гости на града изложба на оръжие и униформи, която ще бъде разположена в близост до Паметника на свободата. Присъстващите ще могат да се насладят и на изпълнения на гайдарския състав към НЧ „Стефан Караджа 2018“.

Организациите, желаещи да се включат в поднасянето на венци и цветя, могат да го заявят на pr@mayor-ruse.bg.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж