Съд за мъж за закана с убийство и държане на боеприпаси

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 62-годишен мъж за закана с убийство и държане на боеприпаси без надлежно разрешително.

На 22.06.2021 г. около 17,30 ч. на ул. „Тодор Джабаров“ в гр. София, обвиняемият Д.И. се заканил с убийство на Й.К., като допрял до тила му пистолет „Smith & Wesson Mercury”, с калибър 9х19. Заканването му възбудило основателен страх за осъществяването му и Й.К. подал сигнал в полицията. Пристигналите на място полицаи установили, че Д.И. e държал без надлежно разрешително 55 бр. патрони.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК и по чл. 339, ал. 1 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Предстои делото срещу Д.И. да продължи в Софийски районен съд.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж