Съдът на първа инстанция: Повишението на таксите на мобилните оператори е незаконно

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Административният съд в град София е отхвърлил жалбата на един от мобилните оператори у нас срещу заповедта на министерството на икономиката и индустрията, с която се ограничава поскъпването на мобилните услуги, а намеренията за увеличение на цените се обявяват за нелоялна търговска практика. Това съобщи на брифинг вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Заповедта, която тя издаде не позволява на А1 и “Теленор” да индексират таксите си според инфлацията за две поредни години.

Решението може да се обжалва в седемдневен срок пред ВАС.

Забраната не се отнася за “Виваком”, защото тяхното повишение на таксите е само за една година и това е записано в договорите с абонатите им.

“Ако останалите два мобилни оператора искат да повишат цените също за една година, то това е тяхно решение”, каза Нинова.

Тя ги призова да не извършват незаконни действия, докато заповедта е в сила, както и да не изпращат подвеждащи текстови съобщения на абонатите си.

Ако нарушат заповедта, в Закона е предвидена глоба до 30 хиляди лева.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж