Съдът задържа под стража побойникът, нанесъл телесна повреда на жена в условията на домашно насилие 

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски районен съд задържа под стража 47-годишен мъж, нанесъл телесна повреда на жена в условията на домашно насилие.

О.Г. е привлечен към наказателна отговорност за това, че за времето от късно вечерта на 08.01.2023 г. срещу 09.01.2023 г. до около 21,00 ч. на 10.01.2023 г. в жилище в ж.к. „Хаджи Димитър“ в гр. София, обвиняемият О.Г. нанесъл множество удари с ръце и крака в областта на главата и тялото на К.С., в следствие на което й причинил лека телесна повреда. 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а вр. чл. 130, ал.1 от НК.О.Г. беше задържан за срок до 72 часа.

Днес, 14.01.2023 г., съдът се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и постанови най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ спрямо него.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж