Само в newsONE: Мощите на Светите равноапостолни братя Кирил и Методий са в Гигинския манастир за поклонение

Те ще пристигнат в столицата с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Мощите на Светите равноапостолни братя Кирил и Методий пристигнаха в Гигинския манастир “Св. св. Козма и Дамян” в ранния следобед, видя репортер на newsONE. Те бяха положени в новата църква към манастира, пазени от свещенниците в храма, които допускаха обаче всеки мирянин, пожелал да се поклони пред тях.

Светите мощи ще останат в манастира през цялата нощ, а утре с литийно шествие ще бъдат внесени в столичния храм “Св. Неделя”, където миряните ще могат да се поклонят пред тях.

Архимандрит Никанор, игумен на Гигинския манастир “Св. св. Козма и Дамян”, позволи на екипа ни да направи една снимка на светинята. В общия реликвий има и частица от Светия кръст Господен.

Очаква се утре в столицата да пристигнат хиляди поклонници от страната и чужбина, защото подобно събитие е изключителна рядкост. Досега българите можеха да се поклонят единствено пред мощите на Свети Кирил в базиликата “Сан Клементе” в Рим.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж