Съпругата на Стефан Янев брои над 300 000 за нова къща

“Отсъствието на мечти погубва народа” - Дж. Кенеди

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Ако съдим по публичните им изяви, българските политици са нормални граждани със средни доходи и не се отличават особено много от масата. Разбира се това е далеч от истината. Родните ни политици са хора, които безпринципно биха направили всичко, за да се доредят до “кокала” и да получат различни облаги, за да живеят по-добре и охолно.

В началото на тази година съпругата на лидера на “Български възход” Стефан Янев – Пенка Янева е решила, че явно семейното им жилище в столичния квартал Дружба вече не им харесва и е редно да направят промяна.

Така на 31.01.2023г. семейство Яневи и в частност съпругата на генерала придобива къща в китното село Хераково. Селцето е разположено на 20 километра от центъра на София. Новият дом на Яневи е в парцел от 545 кв.м. и ще се ширят в новопостроена двуетажна къща с РЗП от над 127 кв.м. Къщата е със следното разпределение: на първи етаж: антре, WC, дневна – трапезария, кухненски бокс, килер и тераса, а на втори етаж: три спални, дрешник, две бани с WC и балкон.

Както предполага за всеки генерал и лидер на партия, къщата е съвсем нова и въведена в експлоатация от главния архитект на Община Божурище през 31.08.2022 г. 

Къщата е закупена за 169 000 евро или 330 535,27 лв., като цялата сума е платена по банков път без да бъдат кредитирани от банка или друго търговско дружество.

Издадената данъчна оценка за имота от Община Божурище е на стойност 4994,40 лв.  

Честито на новодомците, а за нас, избирателите, остава мечтата да можем да си купим къща за 300 000 лева и то без кредит, защото както е казал Дж. Ф. Кенеди “Отсъствието на мечти погубва народа”. А на бедните им остава да гласуват.

prepis-kastha-herakovo-penka-yaneva-bez-danni

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж