Със симулационни очила в Ловеч показват на учениците вредата от алкохола

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ в Община Ловеч, съвместно с инспектори от “Детска педагогическа стая“ при РУ Ловеч, възобновяват срещите с ученици за вредата от алкохол. Преди година МКБППМН проведе серия от подобни срещи с ученици от средните училища.

През следващите дни ще има демонстрации със симулационни очила, които възпроизвеждат усещането, което човек има, когато е под въздействието на алкохол или наркотични вещества. 

С изключителен интерес преминаха първите срещи с  учениците от Езиковата гимназия в Ловеч. Те нямаха търпение да направят симулация и да отразят промените в поведението си. Единодушно беше мнението, че се чувстваш несигурен, неконцентриран, нямаш реална оценка на действителността, грешно преценяваш пространството и предметите в него. Отстрани човек изглежда плах, нестабилен, неадекватен. На края на часа всеки с една дума даде своята обратна връзка за чувството, което е изпитал. Най-често децата употребиха думите „боли ме глава“, „замаяно“, „вие ми се свят“, „гадно“, „не знам къде се намирам“.

Наркотиците и алкохолът са сериозен проблем на днешните подрастващи и превенцията е едно от важните неща за справяне и предотвратяване последствията от тяхната употреба.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж