Със засаждане на дръвчета ще бъде отбелязан Световният ден без тютюнопушене

Десет фиданки ще бъдат сложени в двора на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Десет дръвчета ще бъдат засадени в двора на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология, като по този начин ще бъде отбелязан днешният Световен ден без тютюнопушене. Това съобщиха от Коалицията за живот без тютюнев дим, организатори на инициативата. В събитието ще участват и представители на Министерството на околната среда и водите, на офиса на СЗО в България, на граждански организации и др. 

Тази година темата на Световния ден без тютюнопушене, определена от СЗО, е “Тютюнът: заплаха за нашата околна среда”. Със символичното засаждане на дръвчетата ще бъде отбелязана и 10-годишнината от приемането в България на пълната забрана за пушене на закрити и някои открити обществени места, допълва БТА.

Очаква се послания за чиста околна среда да отправят Борислав Сандов, заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите, д-р Скендер Сила, представител на СЗО за България; проф. Пламен Димитров, директор на Национален център по обществено здраве и анализи; д-р Александър Симидчиев, заместник-председател на Комисията по здравеопазване и председател на сдружение “Въздух за здраве” и др. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж