Съветници от СОС недоволстват от позиция на руското посолство

За пореден път посланик Митрофанова се държи не като висотата на своя дипломатически пост, а като агент-провокатор на Кремълския режим, заяви Антон Койчев

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

Политически отзвук след публикацията в социалните мрежи на руското посолство, която определя Столичния общински съвет и Столичната община като “последователи на фашистки помагачи”.

Причината е повторното преименуване на алеята пред дипломатическата мисия на “Героите на Украйна” и решението украинското знаме да виси пред сградата на общината в София до края на войната, предаде NOVA.

“За пореден път посланик Митрофанова се държи  не като висотата на своя дипломатически пост, а като агент-провокатор на Кремълския режим. Ние живеем в европейска, демократична държава и имаме право да си кръщаваме улици и публични пространства така, както си решат общинските съветници заедно с гражданите. България отдавна не е кандидат за 16-та република на Съветския съюз и отдавна не се управлява от БКП”, заяви председателят на ГЕРБ- СДС в СОС д-р Антон Койчев.

“Това е силно казано улица – това е кучешка тоалетна, което се кръсти на “Героите на Украйна”, без да е ясно кои са тия герои. И реакцията на Руското посолство е съвсем естествена, а още повече тук не става въпрос за кръщаване на улица, а за една явна провокация”, опонира общинският съветник от БСП Иван Виделов и допълни: “На никой не стана ясно с какво Борис Немцов е допринесъл за София, за гражданите, че да бъде наименувано на него едно отново неясно пространство. По тази причина ние ще обжалваме това решение в съда”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж