СДВР разкри измамна схема за нерегламентирани погребения

По случая е задържан 51-годишен мъж

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

Седем тела на възрастни хора бяха открити, заровени край София. Столични полицаи работят за изясняване на случай на мащабна схема за нерегламентирани погребения. Сигналът за открити гробове край село Клисура е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от местен жител, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Предприети са незабавни  полицейски действия. Извършен е оглед, открити са погребани тела на починали. Образувано е досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата. Предстоят комплексни процесуално- следствени дейности – допълнителни огледи, разпити,  претърсване, уточняване на съпричастни към нелегалните погребения.

По случая е задържан 51-годишен мъж, който, по първоначални данни, извършвал погребенията вместо кремиране.  Повдигнато му е обвинение по чл. 209 от НК. Наложена му е мярка задържане за срок до 72 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на СРП.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж