Седмокласници ще учат любопитни факти от историята с образователни карти

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 7 февруари от 8:30 ч. в СУПНЕ „Фридрих Шилер“ и от 13:10 ч. в ОУ „Любен Каравелов“ пред ученици от 7 клас ще бъдат представени резултатите от проект „Знанието – мост от минало към бъдеще“.

Инициативата е на Сдружение „Развитие на социалния капитал“ и се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и с подкрепата на Еконт Експрес.

По време на заключителните събития ще бъде представена работата по разработването на образователни карти в 4 тематични области – „Образование“, „Култура“, „Мода“, „Спорт“. Картите съдържат снимков материал от Държавния архив – Русе и информация, свързана с град Русе за периода на Възраждането.

Образователните карти биха могли да се ползват като помощен учебен материал за разширяване на знанията по изучаваната в 7 клас учебна дисциплина „История и цивилизация“.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж