СГП смята, че Велико Желев е извършил престъпление

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 07.03.2023 в Софийска градска прокуратура (СГП) са получени по компетентност материали по досъдебно производство на Софийска районна прокуратура относно евентуално извършено престъпление по чл. 214, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 213а, ал. 2, т. 4 от НК – изнудване, извършено от повече от две лица. 

Наблюдаващият прокурор при СГП е приел по компетентност досъдебното производство. 

След анализ на събраните към настоящия момент доказателства е стигнато до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че е извършено престъпление от компетентността на СГП. В тази връзка лицето Велико Желев е привлечено в качеството на обвиняем за това, че на 24.02.2023 г. в гр. София,  бул. «Цар Освободител» № 6, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, направил опит да принуди Б. А., чрез сила, нанесени са удари в областта на лицето и тялото, да претърпи нещо противно на волята му, а именно да поеме имуществено задължение чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума от 68000 (шестдесет и осем хиляди) лева и с това да му причини имотна вреда в размер от 68000 (шестдесет и осем хиляди) лева, като деянието е придружено с причиняване на лека телесна повреда и е извършено от повече от две лица – престъпление по чл. 214, ал. 2, т. 1 вр. ал. 1 вр. чл. 213а, ал. 2, т. 2 и т. 4 вр. ал. 1 вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Спрямо обвиняемия е постановена мярка за процесуална принуда „Задържане до 72 часа“. На 08.03.2023 ще бъде извършена преценка за внасяне в Софийски градски съд на искане за постановяване на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. 

Разследването по случая продължава, като предстои събиране и проверка на доказателствата. 

Софийска градска прокуратура ще осигури точното установяване на всички факти по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите на Република България.   

За резултатите обществеността ще бъде своевременно уведомена. 

Велико Желев беше арестуван на 06.03.2023 г., като може да прочетете повече на:

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж