Директорът на гръцките специални служби подаде оставка

По време на изслушването на 29 юли Панайотис Кондолеон е казал на парламентарните институции и комисията по прозрачност, че неговата служба е шпионирала Танасис Кукакис, финансов журналист

Подобни
Новини

Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.

Директорът на гръцкото разузнаване Панайотис Контолеон подаде оставка, съобщават гръцките медии.

Контолеон  се оттегля от поста “след нередности, открити по време на законни процедури за подслушване”, се казва в изявление на кабинета на премиера Кириакос Мицотакис, цитирано от “Катимерини”. Мицотакис е приел оставката на Контолеон. 

За нов шеф на разузнаването е назначен досегашният генерален секретар на външно министерство Темистоклис Демирис.

По-рано тази седмица Ройтерс съобщи, че според нейни източници Кондолеон е казал пред парламентарна комисия при закрито заседание, че неговата агенция е шпионирала журналист на гръцкия клон на Си Ен Ен. 

Изслушването е било свикано, след като лидерът на коалиция ПАСОК-Движение за промяна Никос Андрулакис подаде жалба в прокуратурата във връзка с опит за следене на мобилния му телефон чрез шпионски софтуер.

По време на изслушването на 29 юли Панайотис Контолеон е казал на парламентарните институции и комисията по прозрачност, че неговата служба е шпионирала Танасис Кукакис, финансов журналист, работещ за Си Ен Ен-Гърция, заявиха за Ройтерс двама депутати, присъствали на изслушването.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж