Шофьор убиец от Търговище остава в ареста

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

По искане на Окръжна прокуратура – Търговище 43-годишен мъж, който при управление на МПС нарушил правилата за движение по пътищата – управлявал автомобил без право на това и след употреба на алкохол с концентрация над 0,5 на хиляда, и допуснал причиняването на смърт на друго лице, остава в ареста. С.Я. беше привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 342, ал. 3, б. „Б“, във връзка с ал. 1 от НК и беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Пътното произшествие възникнало около 22:00 часа на 1 март 2023 г., на пътя София – Варна, близо до разклона за село Алваново. Автомобилът, управляван от С.Я., навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал странично движещото се там превозно средство. В резултат от тежкото произшествие водачът на втория автомобил загинал.

Направените на място тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества показали, че С.Я. седнал зад волана след като е консумирал алкохол. Концентрацията в издишания въздух била 0,95 на хиляда. Освен това е констатирано, че той няма свидетелство за управление на МПС, като никога не е имал такова.

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж