„Сиела Норма“: Новите машини за гласуване са всъщност старите устройства

Това е фалшива новина, заяви още Веселин Тодоров

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

“Няма нови машини, това е фалшива новина. Тези 199 са същите, които бяха коментирани като 150, пристигнали на летище София. Към тях се добавят 36, пристигнали 10-ина дни по-рано. Още 13 са останали от пролетта”. Това заяви пред Nova Веселин Тодоров, изпълнителен директор на “Сиела Норма”.

Коментарът му е във връзка с информацията за устройства, които не са предназначени за изборите в неделя, а се намират в склад на фирмата доставчик.

Бойко Рашков разпореди незабавна проверка на машините за гласуване | NewsONE

Тодоров подчерта, че общо 427 са машините, които ще се ползват за резервни части за устройствата, с които ще се гласува в неделя. Именно тези машини са извън склада на ЦИК.

“Обработили сме около 5000-6000 машини, като 150 имат нужда от ремонт. Ето защо ни трябват около 400 резервни”, поясни Тодоров.

По думите му още от началото на февруари “Сиела Норма” е поддържала такива наличности, но ЦИК не са искали справка за тях.

снимка: NewsOne

“През пролетта допълнителните машини бяха 400, а устройствата, предвидени за изборите – 10 000”, сподели той.

Тодоров разкри, че тъй като от “Сиела Норма” осигуряват гаранционна поддръжка и на машините, продадени от “Информационно обслужване” на ЦИК, през лятото са увеличили наличността на устройствата за резервни части.

“Количествата са задължителни, ако ги нямахме, някой трябваше да ни санкционира”, коментира изпълнителният директор.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж