Симеон Гошев пристига с роял “Бьозендорфер” за концерта си в неделя

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На нов роял “Бьозендорфер” Симеон Гошев ще изпълни Концерт за пиано и оркестър №1 от Бетовен в неделя, 5 февруари. Младият пианист, който развива кариерата си във Виена е представителен изпълнител на пианата „Бьозендорфер“. Ето защо фирмата прави жест към концерта му в София и му предостави възможността да си избере рояла, на който Симеон Гошев ще направи дебюта си с Националния оркестър. Инструментът пристига директно от централата на компанията във Виена. 
Диригент на вечерта е друг българин, който работи в Европа – Боян Виденов. Той включва в програмата Бетовеновата Симфония №3 „Ероика“.

„Бьозендорфер“ не прави за първи път жест към българските изпълнители. Преди няколко години за концерт на Софийската филхармония с пианистката Дора Делийска те доставиха в зала „България“ най-новия си модел рояли. 

Далечната дестинация беше прецедент в тяхната практика, който сега с удоволствие повтарят.

„Душата на всеки инструмент може да разцъфти само чрез страстта на хората зад него. От самото си създаване историята на Бьозендорфер е неразривно свързана с великите интерпретатори, учители и страстни любители на музиката.

Дълбоко вкоренена в традицията на компанията е връзката с всеки, който кара всяка фибра на инструмента да звучи.“ – казват от компанията.

В списъка с официални артисти на пианата блестят такива имена като Сър Андраш Шиф, Тори Еймъс, Даниил Трифонов, Питър Гейбриъл, Андре Превин и др. Симеон Гошев е в престижния лист от 2021 г.

Билетите за концерта са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж