Симеон Груйкин извади кръста в Мирково (СНИМКИ)

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 6 януари Православната църква чества Свето Богоявление, Кръщение Господне, Йордановден. Празникът е свързан с тайнството на водоосвещението, при което човек се очиства от греховете. Затова навсякъде, където има водоем, се извършва ритуално хвърляне на кръста.

По традиция всяка година Църковното настоятелство при храм “Св. вмчк Димитрий“ и Община Мирково организират ритуала Хвърляне на кръста на традиционното място „Биков кладенец“. Пред събралите се жители, отец Николай извърши освещаване на водата и хвърли Богоявленския кръст. На този ден всеки, който иска да е здрав през годината, се окъпва или поне се измива на реката. Богоявленският кръст бе изваден от Симеон Груйкин, който пожела спорна и плодотворна година.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж