„Току-що получих информация, че депутати от „Има такъв народ“ ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане.“

Това написа в профила си във Фейсбук Слави Трифонов.

„Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях,“ категоричен е Трифонов.

„В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение. Защото в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели,“ каза Трифонов.

По-рано днес “24 часа” съобщи, че 7 депутати от парламентарната група на “Има такъв народ” ще я напуснат. Те се организирали от подалия оставка спортен министър Радостин Василев, който бил против напускане на правителството. Депутатите щели да излязат от групата, въпреки че още нямат твърда уговорка с Продължаваме промяната“ и тепърва ще очакват оферти за партньорство, пишат от медията.

Същевременно депутатът от ПП Атанас Михнев заяви в Стара Загора, че “Продължаваме промяната” е намерила част от нужния брой депутати, за да си осигури мнозинство в Народното събрание.