Вече са ясни имената на новите 240 депутати

Кандидатите, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в срок от един ден да заявят в Комисията от коя листа желаят да останат избрани

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви списъка с избраните народни представители.  Кандидатите, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в срок от един ден от узнаването писмено да заявят в Комисията от коя листа желаят да останат избрани.

Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА. Заявлението трябва да е в писмена форма, саморъчно подписано и следва да постъпи в ЦИК в обявения срок.

В случай че кандидатът не подаде писмено заявление в този срок, Комисията го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.

Пълният списък с кандидатите може да намерите тук – Централна избирателна комисия (cik.bg)

Вчера стана ясно разпределението на мандатите в 47-ия парламент, а именно: “Продължаваме промяната” ще има 67 депутати, ГЕРБ-СДС – 59, ДПС – 34, “БСП за България” – 26, “Има такъв народ” – 25, “Демократична България – Обединение” – 16, “Възраждане” – 13.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж