Следизборна математика: Герджиков бие Радев в Турция, Радев бие Герджиков в Русия

Почти 4 пъти по-малко избиратели на балотажа в Турция, отколкото на изборите 2 в 1

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Румен Радев победи безапелационно проф. Анастас Герджиков на балотажа в неделя. За новия-стар държавен глава гласуваха почти 67% от българските граждани в страната и света. Как обаче стоят нещата в Турция, където традиционно интересът към избори е висок?

Проф. Анастас Герджиков печели категорично президентската битка за гласовете на българските граждани в южната ни съседка. За ректора на Софийския университет са гласували малко над 22 хил. души, а за бившия пилот-изтребител – под 2100. Впечатление прави, че до урните в неделя са отишли почти 4 пъти по-малко гласоподаватели. На изборите 2 в 1 в Турция гласуваха над 80 000 души.

Радев обаче е спечелил повече гласове от Герджиков в Русия. 339 са гласовете за кандидат-президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова срещу 51 за Анастас Герджиков-Невяна Митева.

В Екатеринбург няма нито един глас за Герджиков-Митева.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж