Случайно съвпадение на ДНК проби разкри убийство, извършено преди 25 години

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Съвпадение на проби от ДНК помогна за решаването на случай с убийство отпреди 25 години в района на залива на Сан Франциско, съобщиха местните власти, цитирани от “Асошиейтед прес”.

Прокуратурата е предявила обвинение в убийство към затворника Дани Ламонт Хамилтън, който е заподозрян, че е удавил сервитьорката Присила Луис при предполагаемо изнасилване и грабеж в ресторант в град Крокет на 24 септември 1996 г., съобщи службата на шерифа в окръг Контра Коста.

Убийството е останало неразкрито десетилетия, въпреки че детективите са извършили десетки разпити, представили са за анализ голям брой улики и са издали няколко заповеди за издирване.

Миналата година в разследването е бил постигнат пробив, когато в лаборатория за ДНК анализи са били пратени нови улики. Установено е било съвпадение, което свързало Хамилтън със случая, пише dir.bg.

Понастоящем той излежава доживотна присъда в затвор край Сан Диего по обвинения за друго сексуално престъпление.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж