Опасен рецидивист и жена са обвинени за взломна кражба

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 36-годишен мъж и 21-годишна жена за извършена взломна кражба.

На 30.01.2023 г. около 14,00 часа чрез използването на подправен ключ обвиняемият И.И. в съучастие с Г.К. влезели в апартамент в блок в ж.к. „Изток“ в гр. София. От него отнели сумите от 11 450 лв., 70 евро, 700 чешки крони, ваучери за храна на стойност 238 лв., комплект бутонели за ръкави, нож за отваряне на писма и щипка за вратовръзка.

По отношение на И.И. деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като е осъждан на „лишаване от свобода“ ефективно за идентични престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и б. „Б“ от НК спрямо И.И. и по чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК спрямо Г.К.

Предвид криминалното минало на И.И. и опасността да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа. На Г.К. е наложена мярка „гаранция в пари“ в размер на 1000 лева.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.И.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж