СОС прие алея до руското посолство да носи името ”Героите на Украйна”, а градинка – Борис Немцов

Общинските съветници от "БСП за България" се обявиха против

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

С 33 гласа „за“, 12 „против“ и 2 въздържали се Столичен общински съвет (СОС) прие градинка до руското посолство в София да носи името “Борис Немцов”, а алея в близост – “Героите на Украйна”.

Пространството между бул. „Драган Цанков“ и улиците „Латинка“, „Константин Щъркелов“ и „Ф. Ж. Кюри“ ще носи името на Борис Немцов.

Зеленото пространство пред руското посолство в столицата ще се обособи като алея с името “Героите на Украйна”.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/kulturnata-komisiya-na-sos-prie-da-ima-aleya-geroite-na-ukrajna-pred-ruskoto-posolstvo-v-sofiya/

Общинските съветници от “БСП за България” се обявиха против.

„Тревна “алея” с примерни размери метър на пет пред посолството на Русия в София не може да бъде символ на нищо. Това е чиста провокация. Единственото логично обяснение на цялата тази светкавична операция за именуване на някакви площи около посолството на Русия в подкрепа на Украйна, е че те целят провокация. Защо е необходимо да внасяме допълнителна конфронтация?!

В противовес на тези доклади видях подписка за промяна на името на ул. “Козяк”, на която се намира посолството на САЩ, с името Димитър Списаревски – нашият военен пилот-герой от Втората световна война, жертвал се за София по време на бомбардировките от Великобритания и САЩ. Ако продължаваме по този начин, няма да стигнем далеч,“ заяви в профила си в социалната мрежа Калоян Паргов.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж