“Спаси София” поиска оставката на Фандъкова заради новия директор на Столичния инспекторат

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

От “Спаси София” поискаха оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Повод за това се оказа назначението на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за директор в Столичния инспекторат.
“Мои връстници, млади хора бяха бити жестоко под колоните на Министерски съвет на протеста, на който и аз присъствах. Всеки един от нас можеше да бъде набит по такъв варварски начин. И наградата за това престъпление е ново топло местенце за хората лоялни на ГЕРБ!? Това категорично трябва да се прекрати – хората на ключови длъжности трябва да са лоялни на законите и обществото, а не на Партията, заяви Борис Бонев от “Спаси София”.
Той определи новото назначение като “задкулисно”.
“Новият шеф не дойде с план за реформи и подобрения, а е поредното партийно назначение, спуснато от Фандъкова. Това бе направено тихомълком, което буди съмнения за задни помисли и нечисти цели. Може би Инспектората трябва да продължава да си затваря очите, за да могат фирми на вълци и орлета да печелят стотици милиони “почиствайки” София. Или близки до Бойко Борисов ресторантьори да продължават безнаказано да окупират общинска собственост с незаконните си тераси”, заявиха още от “Спаси София”.
“След задкулисното назначаване на човек, лично отговорен за побоища в центъра на София, тя вече няма място нито в Общината, нито в обществения живот. София има нужда от кмет-лидер, а не от паравани за кражби и кукли на конци!”, заявявиха още от “Спаси София” и поискаха оставката на столичния кмет.
Назначението на Ивайло Иванов беше коментирано и от “Да, България”.
“Защо Борисов продължава еднолично да назначава и уволнява в Столична Община? Само преди няколко седмици той отстрани председателя на общинския съвет. 16 години след като стана кмет на София, Борисов продължава да държи столицата на България за заложник, пред сведената глава на Фандъкова”, публикуваха в социалните мрежи от “Да, България”.
“Имам усещането, че кметът на София има желанието да бъде изгонена с павета. Вчера се разбра, че тя е назначила Ивайло Иванов за шеф на Столичен инспекторат. Полицаят, който ръководеше и прикри гаврата и пребиването на протестиращи млади българи, завързани с белезници под колоните на Министерският съвет”, заяви Иво Божков.
Общинските съветници от “Демократична България” настояват за незабавната отмяна на назначаването на бившия главен секретар на МВР. Според тях действията на кмета на София Йорданка Фандъкова могат да се определят като “безочие, което граничи с назначаването на Делян Пеевски като председател на ДАНС”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж