Спектакълът “Бартълби” на сцената на Топлоцентрала

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Един от най-добрите разкази в световната литература „Бартълби, писарят“ от Хърман Мелвил
в театрална постановка на сцената на Топлоцентрала на 26 ноември и 13 декември, 2022 г.

На 26 ноември (събота) и 13 декември (вторник) от 19:30 ч. на сцената на Регионалния център по съвременни изкуства „Топлоцентрала“ ще се играе моноспектакълът „Бартълби“ с участието на актьора Александър Митрев, под режисурата на Марий Росен.


Разказът “Бартълби, писарят” е публикуван за първи път анонимно през 1853 г. в САЩ. Както повечето книги на Мелвил, приживе и тази няма голям успех сред читатели и критическа общност. Години след смъртта му, писателят е припознат като един от класиците на американската литература. Днес, “Бартълби, писарят”, е придобил култов статут и се смята за един от най-добрите разкази в световната литература.

“Бартълби, писарят” е енигматичен разказ. И ако в първите си прочити полагах усилия да го разгадая, то сега съм по-скромен – формулирам въпроси, а те пък често се припокриват с отговорите.“, казва режисьора Марий Росен.

Ако искате да разбере историята от Уол Стрийт, да се насладите на великолепната игра на актьора Александър Митрев, непременно посетете спектакъла „Бартълби“.

Продуцент на спектакъла: Център за неформално образование и културна дейност “АЛОС”
„БАРТЪЛБИ“

Превод: Марий Росен и Александър Митрев;
Сценарий и режисура: Марий Росен;
Музика: Милен Апостолов;
Плакат и снимки: Петя Денева

КОГА:

26 ноември (събота) от 19:30 ч.
13 декември (вторник) от 19:30 ч.

КЪДЕ:
ТОПЛОЦЕНТРАЛА

АДРЕС:
Ул. „Емил Берсински“ 5

ТРАНСПОРТ:

ТРАМВАЙ: 1, 6, 7
Спирка бул. „Пенчо Славейков“

АВТОБУСИ:
72, 76, 102, 204, 304, 604
Спирка: бул. „Черни връх“

ТРОЛЕЙБУС №7
Спирка Плувен басейн „Спартак“

МЕТРО: Линия 2
Метростанция: „Европейски съюз“

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж