Спешна среща на коалиционните партньори, БСП възразява срещу споразумението

"Искаме изчистване на всички детайли, няма нищо странно", каза лидерът на левицата Корнелия Нинова

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Възражение на БСП срещу коалиционното споразумение събра четирите партии на извънреден съвет в парламента тази сутрин. Информацията дойде от Ива Митева от “Има такъв народ”.

От “Има такъв народ” изчистихме всичко, внимателно се запознахме със споразумението. Имахме претенции за изчистване на формулировки и задавахме някои въпроси от политическа гледна точка – основно по отношение на назначаването, как ще се назначават изпълнителни директори, председатели на държавни комисии”, обясни тя пред БТВ.

Митева потвърди, че “Има такъв народ” ще излъчи един вицепремиер и това най-вероятно ще бъде регионалният министър.

От БСП пък внесоха яснота относно несъгласието си. Те обявиха, че имат предложения за допълнения в третата част на споразумението, които касаят социалната сфера.

“Искаме в детайли всичко да бъде изпипано. Няма нищо странно в това”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На влизане в парламента тази сутрин съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков изрази надежда, че в идните дни споразумението ще бъде подписано от всички партии в преговорите.

“До голяма степен съставът на Министерски съвет е готов поименно. До понеделник трябва да сме подписали споразумението. Да, 5 човека ще са вицепремиери и всяка партия се очаква да има такъв. Надяваме се утре БСП да мине съветите си и да одобри споразумението, така че в началото на следващата седмица да имаме работещо правителство”, каза той.

Петков посочи, че споразумението ще бъде подписано или в петък, или през уикенда.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж