Партия “Български възход” ще участва във всички избори, които предстоят. Това обяви по време на учредяването й бившият служебен премиер Стефан Янев, който беше избран за нейн председател.

“Целта на “Български възход” е устойчиво да работи за българския национален интерес и сигурността на българските граждани”, обяви бившият министър на отбраната в кабинета “Петков”.

Янев посочи, че те искат българите “да живеят в справедливост и разбирателство”.

Според него в момента “лявото” и “дясното” политическо пространство са неясно обусловени и каза в каква посока ще работи формацията му.

“”Български възход” ще работи в идеологическия спектър на национален консерватизъм. Политиката ни ще бъде обърната към традиционните ценности – училище, семейство, вяра, общност, колектив между българите. Това политическо пространство предполага взаимодействие с всички политически сили. Нашата партия ще обединява всички качествени морални хора с таланти”, посочи Янев.

Попитан как ще коментира оттеглянето на съоснователя Ралица Симеонова, часове преди днешното събрание, Янев посочи, че всеки има право на избор и така е решила да направи.

Лидерът на новата формация каза също така, че ако българският народ реши да влязат в парламента, ще търсят диалог с всички останали. Той подчерта, че те няма да си поставят червени линии и да копаят ровове.

На въпрос дали е готов да бъде премиер, той отговори: “Аз, като личност, съм готов“.