Стефан Янев: Ниската избирателна активност е притеснителна

Министър-председателят от служебното правителство призова хората да излязат и да гласуват в неделя

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Министър-председателят от служебното правителство Стефан Янев заяви, че относително ниската избирателна активност от проведените парламентарни и президентски избори е притеснителна. Той призова българите да излязат и масово да гласуват на втория тур на президентските избори тази неделя.

„Притеснителна е относително ниската избирателна активност. Затова ще си позволя още веднъж да призова българските граждани да гласуват честно и открито, да дадат своя глас и предпочитанията си за тази президентска двойка, която смятат, че най-успешно и най-добре ще уплътни заложените в Конституцията правомощия на президентската институция, тъй като в неделя предстои втория тур не президентския вот“, заяви Стефан Янев.

„Искам да подчертая още веднъж, че предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани и ще се създадат предпоставки за изкривявания, нарушения и опорочаване на вота, не се сбъднаха. Българските граждани имаха възможността да гласуват свободно, честно и открито. Служебният кабинет направи всичко възможно, както по организацията на изборите, така и за предотвратяване на грозните явления, свързани с купуването на гласове и корпоративния вот”, заяви служебният премиер Стефан Янев преди редовното заседание на Министерския съвет.

Министър председателят посочи, че такава била и оценката на външните наблюдатели, които са адмирирали усилията на МВР за справяне с тези явления. Янев изрази притеснение от ниската избирателна активност и призова гражданите да излязат и да гласуват на балотажа.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж