Студенти от Анкарския университет: Обичаме българския език и литература

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Обичаме българския език и литература – с тези думи посрещнаха вицепрезидента Илияна Йотова студенти в катедрата по български език и литература във факултета „Език, история и география“ на Анкарския университет. Около 70 студенти са избрали специалност „Български език и литература“, обучението по която е 4 години.

В разговора участваха ректорът на Анкарския университет проф. д-р Недждет Юновар, ръководството и преподаватели във факултета по език, история и география. На срещата бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на образователния обмен между българските университети и Анкарския университет. Общо беше мнението, че изучаващите български език и литература са най-добрите посланици на България в Турция.

Вицепрезидентът Йотова изтъкна растящия интерес към изучаване на български език в Турция, като даде пример с българските училища в Одрин и Истанбул.

Книги с българска поезия подари вицепрезидентът на студентите. Ректорът получи като дар книгата „Приказка за България“ на Румен Манов.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж