Суперкупата на Германия няма да се играе в Саудитска Арабия

Това обявиха от ръководството на Германската футболна лига

Подобни
Новини

Боян Марков
Боян Марковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Боян Марков е работил като спортен журналист в телевизионни и печатни и онлайн медии. С работата си в NewsOne.bg той ще представя всички най-важни и любопитни новини от света на спорта. Страстта си към спорта той ще представи и на всички зрители и читатели. Марков е на мнение, че журналистиката трябва да търси не само проблеми, а също така да предоставя вдъхновяващи идеи и истории. Владее английски и френски език.

Суперкупата на Германия няма да се проведе в Саудитска Арабия. Това обявиха от ръководството на Германската футболна лига.

Изпълнителният директор на Германската футболна лига Доната Хопфен бе категорична, че е отхвърлена всякаква възможност сблъсъкът за суперкупата на страната да се играе на територията на арабската страна. 

Хопфен изрази ясна позиция, че подобен вариант никога не е бил част от плановете и отсече възможността да бъде част от подобни планове в бъдеще.

През февруари тя не изключи подобна възможност, но внесе яснота, че не е била разбрана правилно. 

46-годишната Доната Хопфен стана изпълнителен директор на Германската футболна лига през август миналата година. 

Тогава тя взе поста от подалия оставка Кристиан Зайферт.

Двубоят за Суперкупата на Германия между шампиона на страната “Байерн” Мюнхен и носителя на купата “Лайпциг”ще се играе през август.

Саудитска Арабия бе домакин на мачовете за Суперкупата на Испания през януари. 

Тогава в състезанието между 4 отбора триумфира “Реал” Мадрид. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж