Светлозар Раянов: Обвързаността с Кремъл ни отдалечава от свободния свят

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 23 февруари Вие разбихте със строителен чук плочата на паметника на съветската армия, на която пишеше: На съветската армия освободителка – от признателния български народ. Защо го направихте?

Направих го с дълбокото убеждение, че този текст, а и целият паметник е историческа лъжа, повтаряна десетилетия, и не символизираща нищо друго освен господството на Съветския съюз в нашата страна и насаждането на комунизма.
Моето послание е много ясно: държавните мъже да вземат най-после едно решение, което се бави повече от 30 години.

Обвързаността с Кремъл ни отдалечава от обвързаността и интеграцията с европейското семейство, защото ценностите са различни, начинът на живот е различен, светогледът е различен. И изборите, които предстоят, са избори за това как искаме да живеем, по какъв начин.

Заради това някои Ви нарекоха фашист, вие как се определяте?
Абсолютно не смятам, че мога да бъде наречен “фашист” от хора, които не знаят за какво става въпрос и що е фашизъм. Тези хора са с толкова ниско интелектуално ниво, че никога не са прочели например “Фашизмът” на Желю Желев. Книгата е била забранена и той е обявен за дисидент, защото този, който я прочете, ще види точно съответствие с комунистическия режим. Тези, които наричат мен и всички, които определяме Русия за агресор и окупатор в България целят да ни сплашат и да предотвратят излизането наяве на историческата истина за ролята на съветската армия в нашата история, за това какво ни е донесла и какво е утвърдила, а именно – комунистическия режим.

Как виждате политическата перспектива за България?
България се нуждае от стабилно дясно управление, от една стабилно дясно обединение, което да проведе десни политики. Защото виждаме популистки и леви социалистически движения и партии, които не водят държавата ни към по-добро.

Дясното управление предлага винаги стабилна финансова политика, то не води до държавен фалит, както досега са ни довели всички леви управления. Левите в крайна сметка винаги водят до фалит. Убеден съм, че дясното управление е по-справедливо, защото дава свобода, както на бизнеса, така и на личната изява на хората.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж