Тайланд отвори за посетители плажа от холивудския хит “Плажът”

През 2018г. тайландските власти ограничиха достъпа до него заради нарушаване на екосистемата от постоянния туристически поток

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Тайланд отново отвори за посетители Мая Бей – плажът, който доби световна популярност чрез филма “Плажът” на режисьора Дани Бойл. Главният персонаж в лентата беше изигран от Леонардо ди Каприо.

Мая Бей е отворен за посетители, след като през последните 3 години достъпът до него беше ограничен с цел екосистемата да се възстанови от негативните ефекти на многохилядния туристически поток.

Тайландският плаж от филма с Лео ди Каприо под ембарго още 5 години - БратБг
Филмът “Плажът” излиза през 2000 г.

Плажът, заобиколен от 100-метрови скали, се намира на остров Фи Фи Лех в Андаманско море. Властите го затвориха през 2018 г., заявявайки, че кораловите рифове и пясъчните зони са увредени.

“Акулите се завърнаха, кораловите рифове се възстановяват и водата е прозрачна отново”, Ютасак Супасорн, шеф на туристическата агенция на Тайланд. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж