Тайните на келтския гроб и заблудите на Втората световна война по Viasat History

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.
Copyright © Abacus

„Дивият запад” на Римската империя. Един от най-кървавите периоди в историята – римското нашествие в Британия и бунта на кралица Будика. Проследете разкопките и вижте артефактите от гроба на келтски воин, погребан в богато украсена колесница в „Тайните на келтския гроб“от 5 февруари в 22:00 часа по Viasat History

От 20 февруари в същия час пък ставаме свидетели на пропагандни кампании за дезинформация, дръзки шпионски действия и създаване на измислени армии. „Заблуди по време на Втората световна война“ проследява шест години на конфликт, като използва изобилие от архивни кадри и интервюта с експерти, за да изследва изумителните истории за уловки и тайни операции. Това е хронологична поредица от четири части, която съчетава истории за заблудите и контрамерките със смъртоносен ефект, използвани и от двете страни във Втората световна война. 

Copyright © Abacus

Тайните на келтския гроб

Събота 5 февруари в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Жанр: Документален/ древна история/ археология

Оригинално заглавие: Secrets of the Celtic Grave

Година: 2021

Мистериозни древни предмети са открити в уелска овцеферма, предизвиквайки голямо археологическо проучване; когато археологическият екип започва да копае, се разкрива гроба на келтски воин, погребан в богато украсена колесница. Той е датиран от един от най-кървавите периоди в историята – римското нашествие в Британия и бунта на кралица Будика. 

В долната част на мястото на погребението екипът се натъква на отдавна забравен хълм-крепост; проследете научните методи, използвани при разкопките на този 2000-годишен обект, вижте артефактите от желязната епоха там, върнати към живота, и открийте забележителната и изпълнена с насилие история на съпротивителната война в „Дивия запад” на Римската империя.

Видео за „Тайните на келтския гроб“ по Viasat History 

Заблуди по време на Втората световна война

Премиера от понеделник 20 февруари в 22:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Жанр: Документален/ исторически/ военен

Оригинално заглавие: Deception WWII

Година: 2022

Copyright © Wild Thring

Това е хронологична поредица от четири части, която съчетава истории за заблудата и контрамерките със смъртоносен ефект, използвани от и двете страни във Втората световна война. Проследявайки шест години на конфликт, този сериал използва изобилие от архивни кадри и интервюта с експерти, за да изследва изумителните истории за уловки и тайни операции; свидетели сме на пропагандни кампании за дезинформация, дръзки шпионски действия и създаване на измислени армии. Анализираме различни военни операции и хвърляме поглед върху мъжете и жените, успели да заблудят цели правителства и армии.

United States Representative to the United Nations, Henry Cabot Lodge, points to the spot on the seal where it has been bugged.
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж